Gazda de Stephenie Meyer

24 martie 2012

 Gazda 


 Cum sa incep oare? A fost uimitoaree!Mi-a placut foarte mult.Desi primele 100 de pagini mi-au luat cam mult.In acele pagini povestea este cam incurcata si pur si simplu nu iti vine sa citesti.Daca insa treci de acele pagini povestea te cuprinde cu adevarat.Ideea e uimitoare.Stephenie creeaza un univers unic, o poveste originala, o lume proprie care te surprinde.Dupa ce termin cartea ramai prin in lumea aia.Iti doresti mai mult si ramai cu gandul la intamplari, personaje ... la tot.Perosnajele sunt atat de interesante.In primele lor capitole iti faci o impresie apoi pe parcurs iti schimb cam total parerea pe care o aveai defapt despre ele.Eu cred ca o carte buna este cea care te face sa traiesti la unison intamplarile din carte alaturi de personaje, sa intri in actiune 100%, sa te gandesti la carte chiar si cand nu citesti.Ei bine,Gazda a reusit sa faca asta cu mine ceea ce inseamna ca din punctul meu de vedere este o carte buna!Acum daca tot am laudat-o atat macar sa va spun despre ce e vorba.
 Universul este invadat de "suflete" care fura corpurile gazdelor .Sufletele cred ca lumea este prea violenta.
Ratacitoarea ,care are o reputatie de invidiat, primeste, ca si gazda, trupul lui Melanie.Insa constata un lucru uimitor.Gazda nu renunta.Melanie isi vrea in continuare trupul.Ratacitoara nu vrea sa se dea batuta si isi continua misiune desi Cautatoarea sa o sfatuieste sa renunte.Ratacitoarea are acces la amintirile gazdei asa ca le vede pe cele mai importante persoane din viata lui Melanie , si anume Jamie*fratele mai mic al lui Melanie* si Jared. Ratacitoarea are rolul de a o conduce pe Cautatoarea sa la locul unde se afla cei doi.Insa pe parcurs Ratacitoarea se ataseaza de Melanie cu care creeaza o legatura puternica si "impreuna" pleaca in cautarea lui Jamie si Jared.
 Cand este gasita ratacind prin desert de Jeb, unchiul lui Melanie, Ratacitoarea este dusa in ascunzatoarea oamenilor ramasi in viata.Acolo, oamenii o considera un pericol si doresc sa o omoare, insa singurul care are mila pentru ea este Jeb care ajunge si prietenul ei.Pe parcursul povestii mai multi oameni incep sa o considera pe Ratacitoare, acum Wanda*numita asa de Jeb* un prieten Ba chiar unul se indragosteste de ea.Insa Wanda este confuza din cauza sentimentelor fata de Jared*care am uitat sa mentionez ca se afla printre oameni de acolo si Jamie la fel* si sentimentele pe care le simte ea pentru Ian.Mai multe nu va zic.

Titlul: Potrivit
Persoanje preferate: Ian, Wanda si Jamie
Coperta: Pana nu citesti cartea nu te prinzi care e faza cu ochiul:)
Sfarsitul: Foarte emotionant*mai exact ultimele 100 de pagini*.
Nota cartii: 10/10




5 păreri:

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

E foarte interesantă. Am luat-o şi eu, doar că am lăsat-o pe mai târziu. Numărul de pagini nu e prea prietenos, dar pun pariu că merită :)

Only Books spunea...

Ooo, 10/10! Se pare ca merita:).

Dee.

Unknown spunea...

Eu te sfatuiesc sa o citesti.Daca treci peste primele 100 de pagini dupa nu o sa iti dai seama cat de repede se duc si la sfarsit o sa ajungi sa spui: Doar atat? Colegii mei au inceput sa faca glume si sa imi spuna ca citesc Biblia la cat de groasa pare cartea.:)).. Dar merita fiecare pagina.

Unknown spunea...

Cu siguranta! Cel putin asta e parerea mea!:)

Krisz spunea...

Am cartea de cand a aparut dar nu am reusit sa o citesc pana acum. Sunt convinsa ca e minunata pentru ca e un subiect asa interesant, si e scrisa de Stephenie Meyer :x

Trimiteți un comentariu