Cei cinci purcelusi de Agatha Christie

03 martie 2012
 Nu am mai trecut de ceva vreme pe aici si asta ma supara la culme.As vrea sa am mai mult timp liber.Dar nu am.Cand nu sunt la scoala,tre` sa fac temele.Cand nu fac temele tre` sa invat.Cand nu invat e clar ca se mai gaseste cineva sau ceva sa imi fure din timp.Si uite asa ajung sa scriu o data pe saptamana sau chiar mai rar iar atunci un post in fuga.Acum e vremea frumoasa si as vrea sa termin tot ce am de facut si sa ma duc intr-un parc cu o carte si sa stau pe banca sa citesc.
 Uite ca a venit si primavara.Poate nu doar in calendar pentru ca vad ca si soarele si-a adus aminte ca a trecut iarna si a iesit afara.Daca nu ma credeti pe cuvant iesiti afara si ascultati un pic cantecul pasarelelor.Sper ca ati primit cat mai multe martisoare! Eu da. Unele chiar foarte, foarte dragute.Asa ca va daruiesc si eu un martisor si va urez din toata inima o primavara cat mai frumoasa.
 Acum sa trecem la ale noastre.Acum cateva zile am terminat de citit Cei cinci purcelusi de Agatha Christie.Adevarul este ca habar n-am ce sa spun despre ea .Pur si simplu mi-a placut mult. Este evident talentul lui Chiristie pentru genul asta de romane.Pur si simplu te atrage prin actiune,personaje,intamplari, chiar si prin vorbe.Iar finalurile sunt mereu surprinzatoare si imprevizibile.Cel mai mult in romanele cu Poirot este logica sa.Autoarea a creat un om inteligent care se leaga de orice amanunt si cu ajutorul sau dezleaga o crima care pare imposibila.Toate astea pentru ca in final sa ramai cu gura cascata cand ajungi sa afli adevarata poveste. Imediat dupa ce am citit Ucigasul ABC, mi-am dorit pur si simplu sa citesc si alte carti scrise de autoare aceasta.
 Faimosul detectiv belgian Hercule Poirot trebuie sa dezlege un mister vechi de 16 ani.Atunci, Caroline Clare a fost condamnata la moarte pentru uciderea sotului sau, Amyas. Barbatul era un pictor care iubea viata. Avea parte de multe femei dar mereu se intorcea la Caroline.Acum fiica lor, Carla* care era foarte mica cand crima a avut loc si care a fost dusa in strainatate* vrea sa scoata la lumina adevarul, pe baza unei scrisori vechi de 16 ani in care mama sa ii spune ca este nevinovata.Poirot cerceteaza lucrurile si da peste 5 posibili suspecti*de aici si titlul*.El le cere fiecaruia cate o relatare a evenimentelor si Poirot reuseste sa puna totul cap la cap.

Nota cartii: 5/5
Titlul: unul mai perfect nu cred ca se putea 
Personaje: unele pline de carisma, altele surprinzator de interesante
Sfarsit: cu siguranta neasteptat

3 păreri:

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Bine-ai revenit >:D< Sa ai o primavara minunata!

Unknown spunea...

Multumesc! Iti doresc o primavara minunata, de asemenea.

Zile și file spunea...

Mi-ar plăcea să ai timp să postezi mai des! :D Îmi place să-ți vizitez blogul.
În legătură cu cartea, o s-o citec și eu! :x
O primăvară frumoasă! :*

Trimiteți un comentariu