Amurg de Stephenie Meyer

09 februarie 2012
   Cum nu am altceva ce face m-am gandit sa ii sciru o recenzie*ca doar nu o sa ma apuc sa invat la biologie unde ne asculta sau la fizica unde umreaza sa dau un test?!*.Ei bine ce pot sa zic despre Amurg.Cred ca toata lumea macar a auzit de serie*adica ar trebui sa traiesti intr-o pestera ca sa nu stii de fenomenul Twilight,nu?!:))*.Ei bine desi cartea la noi a aparut deabia in 2008*pe cand in SUA era pubilcata din 2005*, eu am pierdut vro 2-3 ani refuzand pur si simplu sa o citesc.Motivul??Pai oriunde mergeam trebuia sa aud pe cineva :"Twilight?? E fenomenal!".Ma enerva pur si simplu aceasta disperare care aparea pe fetele tinerilor cand pronuntai "Twilight" sau "Amurg".Iar eu nu vroiam sa iau parte la asa ceva.Erau prea multi care laudau cartea si filmul si mi-am spus "NU si eu!".Asa ca atunci cand s-au mai calmat apele am dat fuguta si mi-am luat-o.La inceput am tinut-o vro 2 zile in bibloteca degeaba.Parca nu vroiam sa o citesc.Nu vroiam sa intru si eu in "oala" celor cu febra Twilight.Dar pana la urma trebuia sa incep sa o citesc.Si dupa primele pagini nu am mai lasat-o din mana*mda stiu asa zic la majoritatea cartilor,dar la aceasta chiar asa a fost*.Daca stau sa ma gandesc probabil ca numai la aceasta serie si la Harry Potter am stat lipita de carte.Cartea are ceva ce te face sa mai vrei.Mereu am tinut sa cred ca odata cu Twilight si celelalte cartii cu vampiri sau in general fantasy au prins la pubilc. Pfff...cat am putut sa scrie*o.O*si e doar inceputul la ce aveam de gand sa scriu.Eram sigura ca am sa ma intind asa ca sa trec la subiect.
  Cu toti stiti povestea cartii dar totusi tin sa o repet*daca nu pentru voi,macar de dragul meu:))*.Cand mama sa se recasatoreste,Bella Swan decide sa paraseasca insoritul Phoenix,Arizona pentru a sa se muta in ploiosul Forks,Washington.Acolo se imprieteneste cu un grup de elevi.Dar atunci apar ei! Care ei?! Copii adoptivi ai familiei Cullen* stiti imi place partea din film cand apar, pentru ca imaginile sunt cu incetinitorul,ce ar mai fi lipsit era sa le fluture parul in vant o.O*.Simpatica Alice, incordatul Jasper,matahala Emmet,frumoasa Rosalie si ultimul dar nu cel din urma, chipesul Edward.Apoi sa vezi si sa nu crezi,la biologie*unde cred ca am mentionat deja ca pe mine ma ascultaa x_x* Bella trece prin fata unui ventilator*parul ii flutura inspre Edawd,ea zambeste iar el.....isi duce mana la nas:))*.Dar totusi trebuie sa stea cu el in banca.Apoi dupa o vreme in care nu a venit la scoala,Edward o salveaza pe Bella de la un accident.Dar Bella isi pune cateva intrebari la care totusi nu gaseste raspunsurile.Cum putea el sa impiedice camioneta sa o loveasca si cum sa ajunga atat de repede de la masina sa pana la locul accidentului ?! Apoi cum era de asteptat cei doi se indragostesc,Bella isi da seama ce este defapt Edward*dupa ce face cateva cercetari*. Si cand torul este dragut si frumos,se gaseste sa apara unu James si sa strice totul*Bella miroase bine iar el o vrea la cinaa..*.Asa ca familia Cullen trebuie sa o aprere pe Bella,care face intr-un fel parte din familie.In finee cam atata va zic .Nu prea a fost pe scurt dar cu-i ii pasa??!...Oopss.. Poate v-am plictisit o.O.Sper sa nu.:)
   Cartea este frumoasa,la fel si filmul,desi la un moment dat actiune este cam previzibila.In rest ce pot sa zic ?? Ma bucur ca am luat si eu parte la fenomentul Twilight.O sa vin in zilele,saptamanile ce urmeaza cu recenzii si la celelalte volume:). Bye-bye.


.:Evee:.

3 păreri:

Zile și file spunea...

Cred că toţi am trecut prin faza "nu mai vreau să aud de Twilight!!!" :))

Koky spunea...

pana la urma de ce Edward a dus mana la gura cand a simtit mirosul lui Bella?

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Idem, Anna :))

Imi place mult de Alice. E ca o versiune mai mortala a lui Tinkerbell.

O zi frumoasa :*

Trimiteți un comentariu