Book lovers challenge #1

02 august 2012

 1.Cum a început pasiunea ta pentru cărţi ? Ce romane te-au făcut să iubeşti lectura şi de ce ?
Well, sună ciudat, dar l-a începutul începutului nu îmi plăcea să citesc. Adică nu citeam din plăcere. Citeam pentru că trebuia. Îmi amintesc că prima carte citită a fost The Secret Garden, deci da, în engleză. Apoi a urmat Black Beauty şi alte câteva cărţi în engleză. Într-un final, pe la sfârşitul clasei a 2-a, cred, am fost "nevoită" să citesc Heidi, fetiţa munţilor.Cartea mi-a plăcut, dar nu a fost ca o iniţiere în lumea cititului. A urmat Singur pe lume de Hector Malot, pe care spre ruşinea mea nu am terminat-o.
  Într-un final, în viaţa mea a apărut seria Harry Potter.Cum ? Simplu. Un bun prieten se apucase să o citească. Nu mai ieşea afară să se joace cu mine iar eu mă întrebam de ce mă lasă baltă pentru o carte. Când l-am întrebat, mi-a răspuns vesel, că nu poate lăsa cartea din mână.La vârsta aceea, nu prea întelegeam la ce se referă. Adică cum ? Nu poate lăsa cartea din mână ? Să o pună pe masă frumos şi să se joace cu mine. Aşa că, măcinată de o curiotzitate imensă, m-am apucat şi eu de ea. Imediat am înteles la ce se referea el când spunea că nu o poate lăsa jos. Pur şi simplu citeam încontinuu. Seara, mă duceam în bucătărie, unde era linişte şi citeam. Nu o auzeam nici măcar pe mama cum mă striga. Seria m-a atras enorm. După începusem să caut pe net cărţi în genul lui Harry Potter.
 După ce am terminat seria, o vreme nu am mai citit nimic, paote doar povestioare sau ceva de genul, dar o carte serioasă nu.Dar soarta a făcut ca printr-o minune, să dau pe ProTV fix în momentul în care începea renumitul Twilight.Eu nu citisem şi nu mă uitasem la film pentru că totul era prea "faimos". Am urmărit filmul şi mi-a plăcut atât de mult încât a doua zi, am dat fuga la bibliotecă, unde ştiam din surse sigure că o aveau. Cum însă primul volum nu l-am găsit şi m-am gândit că deja văzusem filmul primei cărţi aşa că nu era o problemă, am luat Lună nouă şi m-am apucat de citit. Era totul aşa de nou pentru mine, încât eram fascinată de faptul că citeam. Apoi au urmat celelalte 3 volume pe care le-am citit pe nerăsuflate.
  În vara anului trecut, împreună cu revista Bravo, s-a vândut seria Forţele răului absolut. În ziua respectivă, eu mă întorceam de la Sibiu la Bucureşti. Pe drum, la un chioşc de ziare am văzut cartea. Cum studiasem site-uri cu cărţi, auzisem despre serie şi ştiam că are un preţ în jur de 30 de lei. Am cumpărat-o şi pe întreg drumul am citit. Am citit cum nu mai citisem decât la Harry Potter şi Amurg. Cartea îmi plăcuse atât de mult încat imediat cum am ajuns acasă am început să îi înebunesc pe ai mei cu cărţile. După al doilea şi al treilea volum am citit încontinuu.
 Iar după totul a venit de la sine, citeam din ce în ce mai mult şi îmi plăcea. Fiecare carte mă facea să cred că trăiesc o altă viaţă.Colegii, pritenii şi chiar rudele începuseră să se mire de cât de mult citeam.


                                    Şi aşa a ajuns cititul o parte din mine.

4 păreri:

rosia_lady spunea...

frumoasa postarea, toata lumea are amintiri din copilarie cu seria Harry Potter. Eu inca nu am citit seria Twilight , poate ca ar trebui sa incerc si eu macar odata o carte cu vampiri.

Krisz spunea...

Eu nu am citit Harry Potter, dar de Amurg am fost chiar obsedata o vreme. :)) Eu am vazut filmul pe calculator, primul film, si apoi am fost asa de impresionata ca mi-am comandat toata seria de carti in engleza :)) Si le-am citit asa, cam intr-o saptamana. Era o adevarata revelatie pt mine ca pot face asa ceva, avand in vedere ca nu mai citisem nimic in engleza pana atunci, dar mi-a placut la nebunie! Suuper articol! Pupici!

dark_eyes spunea...

Harry Potter a fost seria care a redeschis apetitul pentru citit :) Foarte frumoasa postarea!

Patricia spunea...

Minunata postare, ma bucur sa citesc despre oamenii din spatele blogurilor :)

Trimiteți un comentariu