Carti noi de la Leda

12 aprilie 2012

JAY ASHER  

Cele treisprezece motive

Traducere din limba engleză de: Mariana Piroteală 

Nr pagini: 320 

Format: 13 x 20 cm 
Aparitie: 2012 

  • Roman tradus până în prezent în 32 de limbi
  • Bestseller New York Times şi Publishers Weekly
  • Distins cu California Book Award
  • Inclus de YALSA (Young Adult Library Services Association) din SUA pe lista Celor Mai Bune Cărţi pentru Tineri
  • Finalist în competiţia Original Voices organizată de Borders
  • Selectat de Barnes & Noble în Top 10 al Celor Mai Bune Cărţi pentru Tineri
  • Nominalizat de International Reading Association la categoria Young Adults’ Choices
  • Nominalizat de Chicago Public Library la categoria Cele Mai Bune Cărţi
  • Nominalizat de Association of Booksellers for Children din SUA la categoria Cele Mai Bune Cărţi
  • Selectat de Chicago Public Library pe lista Celor Mai Bune Cărţi
  • Recomandat de editorii de la Kirkus Reviews
  • Recomandare Book Sense Pick
În curând, un film produs de Universal Studios, având-o în rolul principal pe Selena Gomez.
În final, totul contează
Prima dragoste a lui Clay Jensen îşi înregistrează ultimele cuvinte...
Clay Jensen se întoarce acasă de la şcoală şi găseşte pe verandă un pachet ciudat, adresat lui. Înăuntru descoperă mai multe casete înregistrate de Hannah Baker – colega lui de care era îndrăgostit –, care s-a sinucis cu două săptămâni în urmă.
Vocea lui Hannah îi dezvăluie că există treisprezece motive pentru care a decis să-şi pună capăt vieţii. Clay este unul dintre ele. Dacă va asculta casetele, va afla şi de ce.
Clay îşi petrece noaptea străbătând oraşul, cu Hannah pe post de ghid. Devine martor la durerea ei şi află adevărul despre el însuşi – un adevăr pe care nu şi-a dorit niciodată să îl înfrunte.
„Totul contează”, susţine Hannah şi explică apoi cum s-a înlănţuit totul, cum bulgărele de zăpadă a devenit din ce în ce mai mare, cum zvonurile împotriva cărora n-a reuşit să lupte s-au tot înmulţit până ce a simţit că nu mai poate face faţă.
Cele treisprezece motive este, cu siguranţă, un roman care te pune pe gânduri şi care te va face să-i priveşti cu mai multă atenţie pe cei din jur. Vei înţelege de ce cuvintele pot să doară mai mult decât crezi, dar şi – alese cu grijă – să aline.
Iar, în final,  când vei închide cartea – pe care o vei urî sau iubi, dar lectura ei nu te va lăsa indiferent - şi vei trage linie, vei descoperi, paradoxal, o minunată pledoarie pentru viaţă - treisprezece motive pentru care e frumoasă şi merită trăită. 



CLAUDIA GRAY  

Evernight (Evernight, vol. 1)

Traducere din limba engleză de: Ana-Veronica Mircea 
 
Nr pagini: 352 
Format: 13 x 20 cm 
Aparitie: 2012 



Bianca vrea să evadeze…
La Academia Evernight, o şcoală misterioasă, cu tradiţie de sute de ani, adăpostită într-o clădire gotică, elevii sunt ciudat de perfecţi: atrăgători, deştepţi, dar şi… primejdioşi.
Din prima clipă, Bianca realizează că locul ei nu este aici.
Iar când îl întâlneşte pe frumosul şi singuraticul Lucas, acesta o previne să aibă grijă de ea şi să se ferească de toţi ceilalţi… deşi, în final, chiar şi el poate deveni un pericol când secrete întunecate ameninţă să-i despartă.
Legătura dintre cei doi este însă mult prea puternică. Bianca este gata să rişte orice pentru a fi împreună cu Lucas, chiar dacă asta înseamnă să renunţe la lucrurile în care crezuse până atunci.
Odată ce am început să citesc Evernight, n-am mai putut-o lăsa din mână! De-abia aştept următoarea carte din serie! – L.J. Smith, autoarea seriei JURNALELE VAMPIRILOR

SIMONE ELKELES  

Chimie perfecta (Chimie perfecta, vol. 1)

Traducere din limba engleză de: Carmen Ion 

Nr pagini: 416 
Format: 13 x 20 cm 

Aparitie: 2012 
BĂIAT RĂU + FATĂ CUMINTE = CHIMIE PERFECTĂ
O poveste provocatoare şi pasională despre ce poţi descoperi când priveşti dincolo de suprafaţa lucrurilor
La Liceul Fairfield dintr-o suburbie a oraşului Chicago, toată lumea ştie că între elevii veniţi din sudul oraşului şi cei din nord există o reacţie cam sulfuroasă. Aşa încât atunci când Brittany Ellis, şefa majoretelor, şi Alex Fuentes, membru al unei bande de cartier, sunt obligaţi să fie parteneri de laborator la orele de chimie, consecinţele se anunţă explozive. Niciunul dintre cei doi adolescenţi nu este însă pregătit pentru cea mai surprinzătoare dintre toate reacţiile chimice – iubirea.
Pot ei să spargă tiparele şi să înlăture prejudecăţile care ameninţă să-i ţină la distanţă?
Toată lumea ştie că sunt perfectă. Duc o viaţă perfectă.
Am haine perfecte. Până şi familia mea e perfectă.
Şi deşi asta e o minciună sfruntată, m-am dat peste cap ca să păstrez aparenţele că am tot ce-mi doresc pe lume.
Dacă adevărul ar ieşi vreodată la lumină, toată imaginea mea perfectă s-ar duce de râpă…
O carte pentru băieţi răi şi fete cuminţi, pentru băieţi buni şi fete rele, o carte pentru băieţi şi fete, care a cucerit cititorii şi blogosfera!
Părerile cititorilor:
„După trei capitole, NU am mai putut lăsa cartea din mână. A o limita la scânteile dintre cele două personaje ar însemna să-i facem o mare nedreptate. M-am trezit recitind aceeaşi pagină iar şi iar, ATÂT de bună mi s-a părut. N-am mai făcut asta de la saga Amurg.” – Chasing Heroes
„Toţi adolescenţii ar trebui să citească această carte pentru a explora adevărurile despre prima impresie, prima iubire, prima pierdere şi orice altă primă experienţă din viaţă. Pe tot parcursul ei, poţi discerne cu uşurinţă ceva din Fairfield în orice alt oraş, în cei doi adolescenţi confuzi, Alex şi Brittany, pe oricine altcineva, precum şi câte ceva din partea bună a acestor lucruri în toată această istorie ce spulberă orice stereotipii şi depăşeşte orice aşteptare.” – Reading Rocks
„Lectura perfectă de luat la plajă şi una pe care o puteţi adăuga, fără urmă de îndoială, pe lista de cărţi de citit în vacanţa de vară!” – Lost Between the Pages
„Cea mai minunată poveste de dragoste despre adolescenţi pe care am citit-o vreodată.” – J Is Looking for J
„Unele părţi ale cărţii m-au făcut practic să uit că o citeam, atât de mult m-am implicat în poveştile acestea de viaţă... Dacă vă plac romanele pentru tineret şi în special cele de dragoste, acesta este cu siguranţă unul remarcabil.” – J. Kaye’s Book Blog
„E prima carte de Simone Elkeles pe care o citesc şi trebuie să recunosc c-o să le aştept cu nerăbdare pe următoarele. O recomand călduros.” – A Passion for Books
„Chimie perfectă este o poveste minunat scrisă, intensă şi emoţionantă, care atinge coarda sensibilă. Cei doi îndrăgostiţi fără speranţă dărâmă barierele sociale şi rasiale dintre lumile lor, luptând pentru finalul fericit pe care îl merită din plin.” – Happily Ever After
                                SURSA


4 păreri:

Nina spunea...

In afara de Cele 13 motive le-am citit (sau le citesc) pe toate! :)

rosia_lady spunea...

sper sa citesc si eu cele 13 motive...cool blog..ai aici

Oana H. spunea...

Singura carte care am citit-o de mai sus este Chimie Perfecta,sper ca in curand sa citesc si Cele 13 motive.Am auzit ca este foarte faina.Iar Evernight,sincera sa fiu nu prea ma atrage descrierea.


Te invit pe blogul meu la concurs: http://magic-world-of-books.blogspot.com/2012/04/concurs.html

rehina spunea...

inca nu am apucat sa citesc nici una din cartile de mai sus, din lipsa de timp, dar imi face cu ochiul chimie perfecta.

mersi de vizita si te mai astept pe blogul meu, cu siguranta eu o sa mai vin in vizita. te pooop

Trimiteți un comentariu