Recenzie Cele 13 motive de Jay Asher

09 iulie 2012
   Ştiu că am spus ieri că o să fiu mai activă, doar că nu am fost. Scuzeee ! Mă certam cu sora-mea pe calculator şi deobicei certurile noastre pe calculator devin adevărate războaie mondiale.
   Aşa că prefer să cedez eu mereu ( se spune că cel mai deştept cedează, dar de câte ori am cedat eu ar trebui să fiu un geniu ) şi să o las pe ea la jocurile ei.
Cum spun de ficare dată când o văd zâmbindu-mi cu superioritate de pe scaunul de la birou: " O să mă răzbun !!! " 
  Dar lăsăm asta deoparte şi revenim la chestiuţele noastre. Am citit Cele treisprezece motive acum cam 2 săptămâni dar debia acum se pare că m-am trezit să îi fac o recenzie.
  • Descriere : 
Nu poţi privi viitorul
Nu te poţi întoarce în trecut
Poţi afla secretul doar
…apăsând butonul „Play”.
CLAY JENSEN nu vrea să ştie nimic despre casetele pe care le-a înregistrat Hannah Baker. Hannah a murit. Şi secretele ei ar trebui îngropate odată cu ea.Dar vocea acesteia îi spune că numele lui se regăseşte pe casete – şi că, într-un fel, el este responsabil de moartea ei.Pe tot parcursul nopţii, Clay ascultă înregistrările. Merge pe urmele indicaţiilor lăsate de Hannah, prin orăşelul în care locuieşte… şi ceea ce descoperă îi va schimba viaţa pentru totdeauna.
  • Părerea mea: 
 Citisem atâtea recenzi ale cărţii şi chiar îmi doream să o citesc. Ma atras imediat. De când am citit descrierea am ştiu că această carte promite multe. Când am câştigat-o la concursul organizat de Monica, am fost chiar bucuroasă. M-am apucat de ea, aproape imediat cum am scos-o din colet.
  • Ce mi-a plăcut:
  În primul rând, titlul cărţii m-a făcut să vreau să o citesc. De ce 13 motive ? Şi care pot fii acelea ? Mi-a plăcut enorm faptul că, deşi acţiunea nu este foarte complexă, iar întâmplările nu sunt chiar aşa de captivante totuşi nu poţi lăsa cartea din mână. Pur şi simplu m-a atras prin simplitate.
   Dacă la început mă aşteptam la o poveste care să mă facă să plâng incontinuu la fiecare pagină, cu câte zece rânduri de lacrimi, mi-am dat seama că nu ăsta era scopul cărţii. 
  Spre final, ultima parte a cărţii, ma făcut să lacrimez uşor.Ceea ce e bine pentru că nu a fost nevoie să citesc prin baie doar ca să nu mă vadă sora mea plângând cu lacrimi de crocodil şi să mă întrebe ironic: " Ce ai păţit ? ".

  • Ce nu mi-a plăcut:
 Sincer, nu îmi vine nimic în minte. Nu cred că a fost ceva. 

  • Citat:
 Uneori ne incearca ganduri pe care nici macar noi nu le intelegem.Ganduri care nici macar nu sunt adevarate, nu asta simtim de fapt, dar ne trec oricum prin cap pentru ca sunt interesante.

  • Nota cărţii: 9/10 


8 păreri:

Adry ♥ spunea...

place mult recenzia ta :*:*

ai o soră mai mică ?! :)) uff ştiu cum e :))
apropo tu câţi ani ai ? :) uh, şi spuneai că eşti din bucureşti ? :x

pupici

Unknown spunea...

Da, am o sora mai mica :). Ea are 5 ani ( ii face acum pe 25 ) si eu fac 14 ( pe 3 septembrie). :) Si da, sunt din Bucuresti. :*
Tu?

Adry ♥ spunea...

Aww ce dulce :x mulţi înainte :*:*
Eu fac 18, pe 13 octombrie, frati-miu face 14 pe 22 iulie.
Şi eu sunt din Bucureşti :*

Unknown spunea...

Multi inainte :* !

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Uhm, vreau şi eu în Bucureşti :((((
Anyway, grozavă recenzia :* Ca de obicei.

Patricia spunea...

Recenzia este minunata. Chiar trebuie sa citesc cartea asta, dar mai intai sa termin cu AV :))

Unknown spunea...

Rose tu unde stai ? ;;)

Unknown spunea...

Ti-o recomand clar !

Trimiteți un comentariu