Recenzie Fior de Maggie Stiefvater

13 mai 2012
  Hai să încep prin a-mi cere scuze pentru pauza asta în care nu am scris.Doar că profesorii s-au cam pus pe noi şi am avut de învăţat dar acum sunt gata să reîncep lucrul. Am avut ca să zic aşa un mic concediu de studii, iar acum mă întorc la muncă. Noroc meu că îmi place meseria mea ! :)) Acum revenind.


  • Descriere :
 De mulţi ani Grace îi observa pe lupii din pădurile aflate în spatele casei ei. Un lup cu ochii galbeni  - lupul ei -  a reprezentat mereu o prezenţă fără de care nu mai putea să-şi închipuie viaţa. Între timp, Sam trăia două vieţi : iarna, în pădurea îngheţată, protejat de haită şi mereu în compania unei fete neînfricate, iar vara, puţine şi preţioase luni petrecute ca om... până când frigul îl făcea să se transforme la loc. Acum, Grace face cunoştinţă cu un băiat cu ochii galbeni, care i se pare atât de cunoscut, încât i se taie răsuflarea.Este lupul ei, el trebuie să fie. Dar, pe masură ce iarna se aproprie, Sam trebuie să se lupte ca să îşi păstreze forma umană sau să rişte să o piardă pe Grace, dar să se piardă şi pe sine... pentru totdeauna.


  • My opinion :
 WOW.. Ce pot să spun ?! A fost grozavă.Minunată.Superbă.Excelentă.Super-ultra-mega tare cartea. Citisem atâtea păreri şi atâtea recenzii în care era extrem de lăudată şi nu mai aveam răbdare sa văd dacă merită laudele. Conculzia? Le merită cu desăvârşire. Este o carte minunata, care trebuie neapărat citită.
 Am terminat-o atat de repede pentru că nu am putut să o las din mână Nu ştiu ce sa mai spun despre ea !

  • Ce mi-a plăcut :
 Tooot! Absolut tot.

  • Ce nu mi-a plăcut :
Că am terminat-o prea repede. Mai vroiaaamm. :(( În rest nu cred că există ceva care să nu îmi fii plăcut.

  • Citate* :
* Am pus "citate" nu "citat" pentru că aş putea să dau atâtea citate drăguţe de v-aş plictisi.*
 - “Pe măsură ce treceau orele, lumina după-amiezii împrumuta cărţilor de pe rafturi o aură palidă, galbenă şi încălzea hărtia şi cerneala de sub coperte, astfel că în aer plutea un miros de cuvinte necitite.” (asta cred că este citatul meu preferat!) 
 - “Eram o fantomă în pădure, tăcut, nemişcat, rece. Eram iarna întruchipată, vântul îngheţat sub forma fizică.”
 - “Lupul meu era un tip simpatic şi mă ţinea de mână. Puteam murii fericită.”
 - Inima mă durea în piept, sfâşiată între dorinţa ca ei să înceteze şi dorinţa ca ei să continue pentru totdeauna. M-am imaginat printre ei, în pădurea aurie, privindu-i cum îşi lasă capul pe spate şi urlă sub un cer de stele nesfârşite, dar nu m-am culcat până când nu a tăcut şi ultimul lup.”



  •   Nota cărţii : 10+ / 10

4 păreri:

Adry ♥ spunea...

Bine ai reveniiiiit >:D<

Îmi placee mult de tooot recenzia :*:*:*

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash spunea...

Si mie imi place recenzia <3
Ador "Fior" si abia astept sa apara si volumul 2, dar cei de la Rao se misca asa incet...

Nina spunea...

Uuuu, lupul meu preferat...dupa Ren, din Umbra Noptii. Imi place recenzia mult...si abia astept volumul al doilea...ca si la Setea...tot cu varcolaci, tooot la Rao si sper sa-si revina editura, ca daca s-ar misca mai repede ar fi super :D

Ale Criss spunea...

Ma bucur ca ti-a placut. Si mie mi s-a parut geniala! Putin cam lenta, dar plina de citate memorabile :D

Trimiteți un comentariu