Recenzie Privilegiul de Zoey Dean

31 iulie 2012
 'Neaţa naţiune, e luni but who cares, este vacanţă. Bună seara. Aşa e când faci jumătate de postare dimineaţa şi restul seara. Staţi să vedeţi cum e când scrii un pic azi, un pic mâine şi tot aşa.Şi din nou, neaţa naţiune, e marţi. Şi chiar ce spuneam despre postări făcute pe decursul a 3 zile. Că veni vorba de vacanţă, voi nu credeţi că timpul trece prea repede ? Adică s-au dus deja 2 luni. Acum începe augustul şi pot să jur că şi el o să treacă repede. M-am gândit că ar fi vremea pentru o recenzie şi cum tocmai am terminat Privilegiul mi-am zis: De ce nu ?

  •  Descriere:
Megan Smith a absolvit Universitatea Yale şi are planuri mari, dar datorii şi mai mari. Când e concediată de la tabloidul unde lucra, i se oferă un plan B: să fie profesoara Fabuloaselor Gemene Baker, cunoscute mai mult pentru uriaşa avere pe care o vor moşteni şi pentru petrecerile scandaloase decât pentru rezultatele la învăţătură.
O slujbă imposibilă? Poate, dar, dacă va reuşi, răsplata va fi pe măsură. Însă gemenele n-au de gând să lase distracţia deoparte pentru o lecţie de algebră. Şi nici să-şi piardă vremea cu Megan cea ştearsă. Megan descoperă repede că, dacă va reuşi să joace rolul unei adevărate fete bogate, poate le va învăţa ceva. Dar nu şi-ar fi imaginat niciodată ce-ar putea gemenele s-o înveţe pe ea
  • Părerea mea: 
 Nu aveam prea multe aşteptări de la carte, mai ales ca povestea era, să spunem, previzibilă. Adică na, la început nu se înteleg deloc şi îşi fac zile fripte iar apoi se înteleg foarte bine şi chestii.Însă spre marea mea surprindere, m-a atras imediat. Cum m-am apucat de ea, nu am mai lăsat-o din mână cu una, cu două.  Şi chiar mi-a plăcut. Are ceva aparte chiar dacă stiam îmi mare parte cum avea să se termine. 
  • Ce mi-a plăcut:
  Personajele.Mai ales Will şi Rose.Apoi finalul şi modul în care s-au rezolvat problemele.
  • Ce nu mi-a plăcut:
  *Thinking hard* Nothing, I guess.
  • Citat:
   Şi apoi, în mijlocul lui East Village, într-o geroasă nopate de iarnă din New York, pe nisipul alb de plajă care fusese înaine acoperişul imobilului în care am locuit, am dansat.

  • Nota:


 Şiiii.. în sfârşit mi-am luat Şovăire. Abia aştept să o citesc, deşi îmi este teamă să nu cumva să mă dezamăgească.


4.Părerea ta despre religie

30 iulie 2012
  Hei, guys! Ce mai faceţi ? Cum este vacanţa voastră până acum ?Sunt aici cu a 4-a temă şi anume părerea mea despre religie. Sincer nu ştiu ce să vă spun mai exact.Aş fi ipocrită să spun că sunt religioasă. Nu sunt deloc genul care frecventează prea des biserica sau ascultă Trinitas. Se spune că trebuie să spun o rugăciune în fiecare seară, dar cine oare îşi mai aduce aminte de ea când citeşti ? No one. Am uneori impresia că nu-i multă lumea care spune în fiecare seara o rugăciune. Dar cine sunt eu să îmi dau cu părerea.
  Eu sincer mă duc la biserică doar de Paşte. Hehe. Ce să ii faci.
Dar ca să nu sune rău postarea să ştiţi că mă închin când trec pe lângă o biserică.Dar frate, să fim sinceri, vouă nu vi s-a întâmplat vreodată să mergeţi cu tramvaiul şi să treceţi pe lângă o biserică şi să uitaţi să vă închinaţi iar apoi să observaţi vreo baba daia enervantă cum se holbează insistent la tine de parcă ai fii făcut crimă de om ?! Pe cuvânt de pisicuţă că îmi vine să le ţip în faţă: Am uitat să mă închin, nu am omorât pe nimeni. Ce ar fii să te duci acasă şi să tricotezi ?
 Uf, dacă aş fi fost mai atentă la orele de religie şi nu aş mai fi citit pe sub bancă în timp ce profa pălăvrăgea poate aş ştii acum câteceva despre sfinţi sau chestii de genu', da' noooo.
Îmi aduc aminte că după ce bunicul meu a murit, eu fiind foarte mică începeam să plâng atunci când auzeam clopotul bătând sau când vreo babă mă punea să spun Bodaproste. Eu preferam să spun săr'mâna şi gata.
 Deci concluzia... Eu şi religia nu putem fi într-o propoziţie afirmativă.

3.Părerea ta despre droguri şi alcool

27 iulie 2012

 Heei. A venit vremea pentru a 3-a temă a provocării 30 days challange.
 Părerea mea despre droguri şi alcool ? Ei bine, un singur cuvânt îmi vine în minte când vâd pe cineva care a consumat droguri sau alcool şi acela este : Fugiii ! Bine, nu chiar fugă pe bune, dar un beculeţ mic şi roşu din căpşorul meu îmi spune că ar trebuie să mă retrag.
 Nu pot să înteleg ce au în cap oamenii care consumă chestii de genul. Înteleg că la început este aceea curiozitate. Când vezi pe altcineva ce o face şi te întrebi : Oare cum o fii ? Şi din simplă prostie zici să încerci. Că na, ce se poate întâmpla ?? Pun pariu că mulţi spun la început: Aaa, nu-i problemă, nu sunt dependent, mă pot lasa când vreau, e doar în joacă. Dar totul devine ceva complex după ceva timp. La început probabil nu îşi dau seama că nu se pot lasa cu una, cu două, iar când îşi dau seama e deja prea târziu. Sunt deja prinşi în această plăcere şi este imposibil să reununţi.
 Totuşi, nu îi judec pe cei care consumă. Pentru că poate pentru unii, la început era doar o modalitate de a scăpa de durere sau de supărare sau de griji. Desigur, nimeni nu ar trebuii să judece, dar ne este imposibil. La urma urmei este problema lor ce fac cu viaţa.
 Problema e că uneori pot fi chiar cei la care ţinem. Atunci ar trebuie să facem tot posibilul să îl/o ajuţi.
Mă întreb totuşi de ce în temă nu a fost menţionat şi fumatul. Este exact aceiaşi problemă, numai că un fumător este mult mai lucid şi coerent decât un "beţiv" sau "drogat".

 Eu NU îi judec pe cei ce fumează, beau sau se droghează, însă sunt de părere că ei înşişi ar trebui să se judece. Să nu întelege-ţi greşit în nici un caz NU susţin acest trai dar până la urmă e viaţa lor şi fac ce vor cu ea.

2. Unde te vezi peste 10 ani

22 iulie 2012
Hei.Revenind cu a doua tema din cadrul provocării 30 days challange.Unde te vezi peste 10 ani.
   Uff.. Peste 10 ani, voi avea frumoasa vârsta de 24 de ani. Parcă nu îmi vine sa cred. Ştiu, mai e ceva timp până atunci dar timpul trece repede. Nici nu ştii când o să ajungi o mamă cu 2 copii, obosită, cu nervii la pământ, încercând să se calmeze vizionând telenovele cu William Levy.
 Eu am planuri măreţe pentru viitor sau mai bine spus : Visez mult cu ochii deschişi. Dar să fim serioşi, cine nu are aşteptări aproape imposibile de la viitor.Eu una îmi doresc să urmez o facultate în Marea Britanie sau America, şi deşi nu e imposibil e foarte greu de realizat. Apoi pe lângă îmi doresc să am apartamentul meu într-un oraş precum Anglia, New York, L.A, San Francisco, Dublin etc.Vedeţi despre ce vă spuneam ? Chiar visez.
   De asemenea, voi fii o scriitoare destul de celebră,
care va locui în apartament cu o pisicuţă pufoasă şi drăguţă ca aceasta...
Acum vorbind sincer, cu siguranţă peste 10 ani mă voi afla la facultate, probabil la Litere şi voi avea propriu meu apartament, decorat în stilul meu propriu, cu pereţi pictaţi de mine ( dacă îmi rămâne talentul până atunci ), cu ditamai biblioteca, un pervaz din acela drăguţ ( v-am înebunit cu el nu ? Dar chiar vreau unul ) şi desigur, faza cu pisica era cât se poate de reală. Sau poate îmi voi găsi o slujbă drăguţă, un iubit atent şi grijuliu, o groază de prieteni, o prietenă cea mai bună căruia să ma destăinui şi poate chiar mai mulţi bănuţi pentru ai da pe cărţi. N-am idee cât din ceea ce am spus se va adeveri, but who cares ? 

Orice ar fi peste 10 ani sunt sigură că voi fi tot eu.

Leapşa-Premiu !

19 iulie 2012
Hehe. Mă uitam pe majoritatea blog-urilor şi vedeam această leapşă şi mă gândeam: Chiar aşa ? Nu primesc şi eu leapşa de la nimeni ? Şi după îmi apare ca notificare pe mail cum că am un nou comentariu la ultima postare de la Adry. Şi dau fuguţa pe blog şi guess what ? Mda. Am primit şi eu leapşa. Să vedem despre ce e vorba mai exact.

Reguli
I. Postează imaginea Liebster Blog Award

II. Spune 11 lucruri despre tine.
III. Răspunde la întrebările adresate de cel/cei care te-au nominalizat şi formulează un set nou de 11 întrebări pentru cei pe care îi nominalizezi.
IV. Nominalizează 11 persoane (+ link) care să realizeze acest tag.
V. Mergi pe pagina lor şi anunţă-i. 
VI. Nu da tag-ul înapoi. 

II
1. Numele meu complet este Evelin Mădălina Ioana ( mda. părinţi nehotărâţi, să vedeţi cum era la ore la început când nu mă cunoşteau profesorii şi mă strigau pe tot numele. Jumătate de clasă se plictisea si apropo îmi ia mult loc să il scriu).
2. Până anul trecut nu am mâncat deloc cartofi prăjiţi.
3. Mi-ar fi plăcut să mă numesc Adelina sau Rose.
4. Adoor îngheţata de căpşuni şi vanilie.
5. Plâng adeseori când aud melodia lui Kelly Clarkson-Because of you.
6. Mi-ar fi plăcut să pot cânta.

7. Pot viziona un film care mi-a plăcut de n-ori, fără să mă plictisesc.
8. Am crize de râs pe care uneori numai prietenele mele le înteleg.

9. Ador dulciurile.

10. Urasc papagalii.
11. Nu îmi place să mă machiez.

III
1. Serialul preferat.
Nu am unul singur. Serialele mele preferate sunt : Pretty little liars, Criminal minds, NCIS: Anchetă militară, CIS: N.Y, The Vampire diaries, True Blood şi Memorie Perfectă.
2. Personajul de desene preferat.
Hmmm...Sid din Ice Age. E mortal.
3. Animalul preferat.
Pisicuţaaaaa.Cel mai drăguţ animal posibil.Cum să nu iubeşti asa ceva ?

4. De ce se numeşte blogul tău aşa ?
Pur şi simplu mi-a venit în cap în timp ce răsfoiam paginile unei cărţi pentru a găsi un anumit citat.
5. Până la ce vârstă ai de gând să mai scrii pe blog?
102 :)) Atâta timp cât voi avea pentru cine să scriu.
6. Ce faci după ce se termină o relaţie în care te-ai implicat mult ?
Depinde de cum s-a terminat.
7. Facebook sau real book?
Real book, dăăă! 
8. Ce înseamnă pentru tine să fii la modă ?
Să fiu eu ! 
9. Dacă ai putea să pui un preţ pe momentele grele din viaţă, care ar fi acela ?
Momente grele ? Acum par fleacuri. O să am parte de chestii mult mai rele pe parcursul vieţii.
10. Dacă ai putea să te muţi într-un alt oraş care ar fi acela ?
New York.
11. Ai vrea să ai parte de Prinţul din poveste- adicătelea dragoste-  sau o carieră de succes ?
Păi cam în toate cărţile Chic pe care le-am citit, fata cu o carieră de succes o să îşi găsească cu siguranţă şi prinţul. Deci şi prin urmare. O carieră de succes.
                                                         Întrebările de la Alexandra
1. Care este fructul tau preferat ?
Dacă m-ai fi întrebat vara trecută ţi-aş fi răspuns pepene. Vara asta nectarinele.
2. Vara sau iarna?
Vara clar ! 
3. Care este  animalul preferat? Ai un animal de casa?
Pisicuţaaaa. Nuuuu. Dar aş vrea să am o pisicăă.
4. Daca te-ai intalni cu un personaj dintr-o carte, care ar fi prima intrebare?
 Ce întebare ?! Să fiu mulţumită dacă am să pot scoate un amărât de bună.
5. Seria preferata este...?
Nu mă pune să aleg. Pas.
6. Care e actorul/actrita preferata?
Sincer, nu am unul/una.
7. Unde iti petreci vacanta de vara?
Păi am fost o săptămână la mare acum ceva timp, mâine plec la tară pentru o săptămână. Am postările deja făcute pentru săptămâna asta.Apoi voi pleca la Sibiu pentru cât timp vreau eu.
8. Care crezi ca este cel mai ciudat lucru la tine?
Crizele de râs şi faptul că starea mea de spirit se poate schimba în timp ce clipeşti.
9. De ce iti place/nu iti place sa citesti?
Îmi place pentru că este minunat. Este genial cum mintea ta creează imagini pe măsură ce citeşti, cum formează un chip pentru fiecare personaj şi pune în scenă o descriere.
10. Care a fost cartea copilariei tale?
Cu siguranţă Harry Potter.
11. Daca ai putea sa iti indeplinesti o singura dorinta, care ar fi aceea?
Să fac o facultate în State şi să am o pisicuţă,
                                                              Întrebările de la Riot 
1.Harry Potter sau Twilight ?
Nu pot alege.
2.Care e cea mai proastă carte citită ? 
Mâna ascunsă de Agatha Christie ( chiar m-a dezamăgit )
3.Ce supernatural preferi ? 
Vampiriii <33.Probabil părerea mi se v-a schimba după ce voi citi Îngerul Nopţii.
4.Twilight Saga sau The Host ?
The Host.
5.Care e editura ta preferată ?
Leda.
6.Ce film ţi se pare că s-a potrivit cel mai bine cu cartea ?
The Hunger Games.
7.După ce criterii te iei înainte de a citi o carte ? 
Ei bine, citesc primele pagini şi dacă mă atrag e clar că îmi va plăcea. Uneori daca nu se întamplă aşa, mă iau după copertă sau după criticile de pe spatele cărţii.
8.Ai vreo melodie care să te ducă cu gândul la o carte ?
Da. Arshad-Girl on fire care mă duce direct cu gândul la The Hunger Games.
9.Care e prima carte fantasy citită ?
 Harry Potter apoi Amurg.
10.Cum stai când citeşti ?
În toate felurile.
11.Cărţi pe care ai vrea să le vezi ecranizate.
Eve, Academia Vampirilor, Forţele răului absolut.
Setul meu de întrebări:
1. Cum ţi-ar fi plăcut să te cheme ?
2. Crezi în ghinion sau noroc ?
3. Când ai râs cu poftă ultima oară ?
4. Preferi să faci poze sau să fi fotografiat ?
5. Dacă ai câştiga o excursie cu destinaţie la alegere de oriunde din lume, unde te-ai duce ?
6. O carte pe care îţi doreşti de mult să o citeşti şi nu ai apucat.
7. Recomandă 3 cărţi care trebuie neapărat citite.
8. Te mai uiţi la desene animate ?
9. Spune exemple de desene cu care ai copilărit ?
10. De ce îţi este cu adevărat frică ?
11. Ce părere ai despre Pages from books sau despre Eve ?
IV. The Fantasy şi cam atât că restul bănuiesc că îl au. Cine nu îl poate fura fără tragere de inimă. Numai să lăsaţi link ca să pot citit şi eu. 

30 days challange!

18 iulie 2012
Am văzut pe mai multe blog-uri pe care le urmăresc, un fel de leapşă, cu o idee foarte drăguţă. Despre ce e vorba ? 30 de zile în care voi vorbi despre anumite teme date. Nicee. Să vedem temele date.

1. Relaţia ta actuală, dacă eşti singur scrie despre asta.
2. Unde te vezi peste 10 ani.
3. Părerea ta despre droguri și alcool.
4. Părerea ta despre religie.
5. Un moment în care ai vrut să-ți iei viaţa.
6. Scrie 30 de chestii interesante despre tine.
7. Scrie despre zodia ta și dacă crezi că ți se potrivește.
8. Un moment în care te-ai simţit mulţumit de viaţa ta.
9. Cum speri să fie viitorul tău.
10. Prosteşte despre prima iubire și primul sărut.
11. Pune iPod-ul pe shuffle și scrie 10 melodii care se nimeresc.
12. Ziua pe scurt.
13. Scrie despre un loc pe care ai vrea să-l vizitezi sau unde ai vrea să te muți.
14. Cea mai veche amintire.
15. Posturi favorite de la Tumblr.
16. Părerea ta despre muzica nouă.
17. Momente bune și rele din ultimul an.
18. Credința ta.
19. Lipsa de respect la adresa părinților. 
20. Importanța educației.
21. Povestește despre un show.
22. Cum te-ai schimbat în ultimii 2 ani?
23. Postează 5 poze cu tipi/tipe care ți se par atractivi/atractive.
24. Filmul tău preferat și despre ce e vorba în el.
25. Povestește despre cineva care te fascinează și de ce.
26. Ce fel de persoane te atrag?
27. O problemă pe care ai avut-o.
28. Ceva ce-ți lipsește.
29. Scopul tău pentru următoarele 30 de zile.
30. Momente bune și rele din ultima lună. 
Hehe. foarte tare ideea.
Acum. O să scriu despre prima temă şi anume...relaţia mea actuală. Gosh. Fix cu asta trebuie să începem ?! 
Anyway, vă spun sincer că eu sunt într-o relaţie permanentă numai 
  • Cu băieţi drăguţi din cărţi ( să fim serioşi, nu sunt ei cei mai drăguţi ?! ) ca de exemplu : 
-  Sam, Sam, Sam, Sam <333 ( Fior de Maggie Stiefvater )
- Dimitri Belikov  ( Gosh ! Academia vampirilor de Richelle Mead ) 
- Derek ( Forţele răului absolut de Kelley Armstrong )
- Ian ( Gazda de Stephenie Meyer )

  • Cu băieţi drăguţi din filme/seriale. Exemple:
- Taylor Lautner ( alias Jacob Black în Saga Amurg )
- Alexander Skarsgård ( alias Eric Northman în True Blood )
- Brad Pitt ( mai ales în Interviu cu un vampir şi Întâlnire cu Joe Black ) 
- Paul Wesley ( alias Stefan în The Vampire Diaries)
Ian Somerhalder ( alias Damon în The Vampire Diaries)

  • Şi cu cântăreţi drăguţi, precum:
 Zayn Malik ( One Direction )
 Harry Styles ( One Direction )
 David Rodriquez ( Boxer )

 Deci se poate observa că eu am o viaţă sentimentală foarte activă. Dar spune-ţi voi, cum să alegi pe altcineva când îi ai pe toţi cei de mai sus ?! 
Să ştiţi că nu v-am înşirat toate numele acelea doar ca să evit tema de data aceasta. Adică chiar îmi doresc să evit subiectul acesta.Important este că .... uff.. lăsăm la o parte tot. Oke ? 


Nu-i aşa că e adorabilă ?! <3333

Must Read x1

17 iulie 2012
  Uite că am făcut şi o nouă rubrică. După cum probabil va-ţi dat seama, în această rubrică o să vă spun ce îmi doresc mult să citesc. Ideea e că lista mea must read este atât de mare, încât ar încapea numai pe un papirus din acela mare ca în desene animate. Desigur, mereu se găseşte ceva în vârful listei. De data asta nu am numai o singură carte, ci 3.
   Când văd poza lor, în mintea mea e ceva gen : " VREAU, VREAU, VREAU ! "

  • Sacrificiul ( volumul 2 din Eve) de Anna Carey.
După ce am citit primul volum, am aşteptat cu nerăbdare să apară cel de-al doilea volum.Acum este una dintre cărţile pe care vreau neapărat să le citesc.


IUBIRE, AVENTURĂ ŞI SACRIFICIU ÎNTR-O LUME DEVASTATĂ
Pentru prima oară de când a evadat de la Şcoală, Eve şi-a găsit pacea.
Locuieşte în Califia, un paradis pentru femei, la adăpost de soarta îngrozitoare care le aşteaptă pe orfanele Noii Americi. Dar siguranţa ei are un preţ: a fost obligată să-l abandoneze pe Caleb, singur şi rănit, la porţile oraşului. Când aude că acesta se află în pericol, încearcă să-l salveze, însă e prinsă şi dusă în Oraşul de Nisip, capitala Noii Americi.
Captivă între zidurile Oraşului, Eve descoperă un secret cumplit despre trecutul ei şi e forţată să se confrunte cu o crudă realitate. Aflând că iubitul ei este în viaţă, ea încearcă să evadeze pentru a fi împreună – însă consecinţele ar putea fi tragice. Şi atunci, trebuie să facă o alegere disperată, altminteri riscă să-l piardă pe Caleb pentru totdeauna.
NARAŢIUNEA ANTRENANTĂ, POVESTEA ROMANTICĂ ŞI FINALUL TULBURĂTOR
SUNT TOT ATÂTEA MOTIVE PENTRU CITITORI SĂ AŞTEPTE CU NERĂBDARE URMĂTORUL VOLUM AL SERIEI!
  •  Şovăire (volumul 2 din Fior) de Maggie Stiefvater
  După Fior, ar fi aproape imposibil să nu vreau să citesc Şovăire. Ufff, îl vreau în biblioteca mea, fix lângă Fior. 
În Fior, Grace şi Sam s-au găsit.Acum, în Şovăire, trebuie să lupte ca să rămână împreună. Pentru Grace, asta înseamnă să îşi înfrunte părinţii şi să păstreze un secret deosebit de periculos despre ea însăşi.Pentru Sam înseamnă să se împace cu trecutul său de vârcolac şi să afle cum poate supravieţuii pe viitor. Dar mai apare şi un lup nou, pe nume Cole, al cărui trecut ar putea distruge întreaga haită. Iar Isabel, care şi-a pierdut fratele, este oarecum ataşată de Cole. Şovăire ne vorbeşte despre ambele laturi ale iubirii, cea întunecată şi cea luminoasă şi despre puterea oamenilor de a depăşi obstacole prin forţa dragostei.
   (Sam, Sam, Sam, Sam, Sam <3333)

  • Îngerul nopţii de Becca Fitzpatrick
 Am citit câteva recenzii ale cărţii şi pur şi simplu am spus că trebuie să o am. 
  Pentru Nora Grey, dragostea nu face parte din plan. Nu s-a îndrăgostit niciodată de vreun băiat, în ciuda eforturilor depuse de Vee, prietena ei cea mai bună. Dar zâmbetul şăgalnic şi ochii pătrunzători ai lui Patch o atrag mai presus de orice raţiune. Patch pare să se afle oriunde este şi ea şi pare să o cunoască mai bine decât prietena ei cea mai bună, iar Nora nu se poate decide dacă să-i cadă în braţe sau să fugă din calea lui cât mai departe. După o serie de întâmplări înspăimântătoare, tânăra se găseşte prinsă într-un joc al răzbunării unde nimeni nu este ceea ce pare a fi, taberele se schimbă şi ascund secrete periculoase. În mijlocul unui străvechi conflict între nemuritori şi îngerii căzuţi, Nora trebuie să-şi înfrunte temerile şi să lupte pentru viaţa şi dragostea ei, iar o alegere greşită o poate costa viaţa.
   Dacă nu fac rost de ele cât mai repede, o să ajung să mă tăvălesc în faţa mamei, până o înebunesc şi mi-le ia.

Recenzie Cele 13 motive de Jay Asher

09 iulie 2012
   Ştiu că am spus ieri că o să fiu mai activă, doar că nu am fost. Scuzeee ! Mă certam cu sora-mea pe calculator şi deobicei certurile noastre pe calculator devin adevărate războaie mondiale.
   Aşa că prefer să cedez eu mereu ( se spune că cel mai deştept cedează, dar de câte ori am cedat eu ar trebui să fiu un geniu ) şi să o las pe ea la jocurile ei.
Cum spun de ficare dată când o văd zâmbindu-mi cu superioritate de pe scaunul de la birou: " O să mă răzbun !!! " 
  Dar lăsăm asta deoparte şi revenim la chestiuţele noastre. Am citit Cele treisprezece motive acum cam 2 săptămâni dar debia acum se pare că m-am trezit să îi fac o recenzie.
  • Descriere : 
Nu poţi privi viitorul
Nu te poţi întoarce în trecut
Poţi afla secretul doar
…apăsând butonul „Play”.
CLAY JENSEN nu vrea să ştie nimic despre casetele pe care le-a înregistrat Hannah Baker. Hannah a murit. Şi secretele ei ar trebui îngropate odată cu ea.Dar vocea acesteia îi spune că numele lui se regăseşte pe casete – şi că, într-un fel, el este responsabil de moartea ei.Pe tot parcursul nopţii, Clay ascultă înregistrările. Merge pe urmele indicaţiilor lăsate de Hannah, prin orăşelul în care locuieşte… şi ceea ce descoperă îi va schimba viaţa pentru totdeauna.
  • Părerea mea: 
 Citisem atâtea recenzi ale cărţii şi chiar îmi doream să o citesc. Ma atras imediat. De când am citit descrierea am ştiu că această carte promite multe. Când am câştigat-o la concursul organizat de Monica, am fost chiar bucuroasă. M-am apucat de ea, aproape imediat cum am scos-o din colet.
  • Ce mi-a plăcut:
  În primul rând, titlul cărţii m-a făcut să vreau să o citesc. De ce 13 motive ? Şi care pot fii acelea ? Mi-a plăcut enorm faptul că, deşi acţiunea nu este foarte complexă, iar întâmplările nu sunt chiar aşa de captivante totuşi nu poţi lăsa cartea din mână. Pur şi simplu m-a atras prin simplitate.
   Dacă la început mă aşteptam la o poveste care să mă facă să plâng incontinuu la fiecare pagină, cu câte zece rânduri de lacrimi, mi-am dat seama că nu ăsta era scopul cărţii. 
  Spre final, ultima parte a cărţii, ma făcut să lacrimez uşor.Ceea ce e bine pentru că nu a fost nevoie să citesc prin baie doar ca să nu mă vadă sora mea plângând cu lacrimi de crocodil şi să mă întrebe ironic: " Ce ai păţit ? ".

  • Ce nu mi-a plăcut:
 Sincer, nu îmi vine nimic în minte. Nu cred că a fost ceva. 

  • Citat:
 Uneori ne incearca ganduri pe care nici macar noi nu le intelegem.Ganduri care nici macar nu sunt adevarate, nu asta simtim de fapt, dar ne trec oricum prin cap pentru ca sunt interesante.

  • Nota cărţii: 9/10 


Back in business !

08 iulie 2012
  Aloha! Şi am revenit...! Uff, ce bine e acasă. Îmi era aşa dor tastatură încât probabil acest post se va încadra la pălăvrăgeală şi v-a avea la fel de mulţi kilometri ca şi drumul de la Bucureşti la Costineşti. Am spus că îmi era dor de tastatură dar ce să mai zic de voi ?! Stăteam frumos la soare şi mă gândeam :
  Dacă după săptămâna asta în care am lipsit nu o să mai îmi urmărească nimeni bloguşorul ? Dacă o să ajung să scriu postări pe care ştiu că nimeni nu le citeşte dar eu o să le scriu pur şi simplu ? 
 Hmm.. Sper că toate acele gânduri erau din cauza soarelui şi că micii şi drăguţii mei vizitatori sunt tot aici. De când nu am mai intrat pe blogsfera s-au întâmplat multe din câte văd. O să recuperez eu. Dar sunt atâtea postări de pe atâtea bloguri drăguţe pe care îmi pare rău că nu le-am citit la vremea lor.
 Săptămâna mea a fost destul de frumosă, cu mici excepţii. Am prins o vreme absolut minunată de care m-am bucurat mai mult în apă decât pe uscat
 Îmi daţi voie să mă laud un piculeţ ? De departe cel mai tare lucru care l-am făcut a fost poze cu Antonia, Mandinga şi Narcotic Sound, toate astea pe scena amenajată de la studioul Kiss FM de pe plaja din Costineşti. Mda. Nu cine ştie ce dar ca să vedeţi ce înseamnă ghinionul, fix în ziua în care am plecat, auzim cu toţi pe Kiss FM urmatoarele cuvinte :
Chiar acum, pe scena amenajată Kiss FM din Costineşti se pregăteşte să cânteeee : Connect-er.
  La care tot autocarul : Seriooooos ?!  Mai, mai că vroiam să ne întoarcem numai ca să facem o poză cu el. Dar în fine. This is the life.

Oricum, ca să mă mai laud un pic. Se poate altfel ? Guess what. Am apărut pentru câteva secunde bune la TV. Asta în caz că marţi seara s-a uitat cineva pe Prima TV la ora 6. Dacă da, eu eram tipa înaltă cu păr lung şi ochelari. :))
  Acum să trecem la ceva stric profesional. Sau mărog, pe undeva pe acolo. Începem cu 3 premii ( oo, daa baby, se pare că am strâns câteva) toate de la scumpa de Adry. Merciiiiiiii mult de tot !! Eşti aşa o dulceaţă <3333. Şi nu spun asta din cauza premiilor ci din cauza faptului că atunci când am ajuns pe scaunul de la biroul, am accesat imediat blog-ul tău să îţi citesc postările. Sunt dependentă de blog-ul tău  alături de alte câteva blog-uri




Cât de drăguţe pot fiiii <333. Toate cele de mai sus merg mai departe la : Alexandra, Wild Rose şi Riot!... ei bine, văd că majoritatea le au. :) Cam toate blog-urile din blogroll merită premiile.
   Astăzi o să fiu destul de activă, ca să pot recupera. O să aveţi parte şi de o recenzie, că de mult nu am mai făcut una, şi o să avem şi un post cu noutăţi şi unul cu cărţiile pe car vreau neapărat să le citesc.Sper să am timp să fac şi un post mai "relaxant".
  În ultima vreme, spre ruşinea mea, am lăsat-o mai moale cu cititul. Am fost la mare şi într-o săpămână am citit doar o carte şi jumătate. Ca să nu mai zic că am în bibliotecă atâtea cărţi necitite.Imaginati-vă că eu, fan al lui Poirot, am în bibliotecă 4 romane poliţiste necitite. TOATE CU POIROT. Uff. Clar e ceva cu mine. Dar sper să îmi revin cât mai repede şi să devorez cărţile exact cum făceam înainte.
   Imediat mă apuc de celelalte postări. Mi-a fost foarte dooor de voiii.