CONCURS 1 AN - JOCURILE FOAMEI

25 mai 2012
Concurs pe Booktown Lover unde puteţi câştiga Primul volum din Jocurile Foamei de Suzanne Collins.Dar grăbiţi-vă -concursul durează doar până în seara asta la ora 21 .http://booktownlover.blogspot.com/2012/05/concurs-1-jocurile-foamei.html

Despre...x1

23 mai 2012

 În această rubrică bilunara o să postez informaţii despre un scriitor sau despre o scriitoare.Voi le puteţi completa sau modifica, în cazul în care nu am scris ceva complet sau corect.:D Sper că o sa vă placă.

  • This week --> Agatha Christie ( ştiu, ştiu, v-am zăpăcit, doar că fiind autorea mea preferată m-am gândit că ar trebuii probabil să încep cu ea, scuze dacă vă plictisesc)

Viaţa personala : Agatha Christie s-a născut pe 15 septembrie 1890, sub numele de Agatha Mary Clarissa, în Marea Britanie. A primit educaţie acasă, sub îndrumarea mamei sale, care a încurajat-o încă de mică să scrie.A studiat cantoul şi pianul la şcoala Doamnei Dryden din Paris, de la vârsta de 16 ani. S-a căsătorit în 1914 cu  Archibald Christie, împreună cu care a avut o fiică. În primul război mondial lucrează într-un spital, apoi într-o farmacie, lucru care i-a influenţat mai apoi cariera de scriitoare, folosind ca armă a crimei, otrava.Casătoria durează doar 14 ani pentru ca în 1928, Agatha să afle că soţul său o înşeală. 
Carieră : Este o cunoscută scriitoare de romane poliţiste dar şi câteva romane de dragoste mai puţin cunoscute deoarece sunt scrise sub pseudonimul Mary Westmacott ( pe asta chiar că nu o ştiam ). Cel mai cunoscut personaj al său este Hercule Poirot, un faimos detectiv belgian.Prima carte în care Poirot apare este şi primul roman al Agathei Christie, Misterioasa afacere de la Styles.Asemenea relației dintre Arthur Conan Doyle și personajul său Sherlock Holmes, Christie a devenit din ce în ce mai plictisită de personajul Poirot. Spre sfârșitul anilor 1930, Christie scrie în jurnalul personal că îl consideră insuportabil pe Poirot, acesta fiind descris ca un maniac egocentric. Spre deosebire de Doyle, Christie a rezistat tentației de a-l ucide pe acesta atât timp cât personajul era încă popular. În timpul celui de al doilea război mondial Christie scrie romanul Cortina, ultimul caz al lui Poirot, care este publicat la sfârșitul carierei autoarei, în care descrie sfârșitul personajului. Datorită popularității personajului, acesta este singurul personaj fictiv ce a avut un obituar în celebrul ziar The New York Times, în urma publicării acestui roman.Poirot a apărut în 33 de romane şi alte 54 de povestiri scurte.Cel de al doilea personaj foarte cunoscut, Miss Marple, a fost introdus în romanul Crimă la vicariat din 1930. Personajul este bazat pe bunica autoarei și amicele acesteia.Spre deosebire de Poirot, Christie era mulțumită de personajul Miss Marple. Cu toate acestea, operele care îl au ca personaj principal pe detectivul belgian sunt de două ori mai numeroase decât cele cu Miss Marple. Acest lucru se datorează faptului că personajul Marple este introdus relativ târziu și până în anii 1940 este prezentat doar într-un roman. Christie nu a scris nici o operă în care cele două personaje se întâlnesc, autoarea declarând că acestea nu s-ar fi putut înțelege reciproc în nici un caz. În urma succesului ultimului roman despre Poirot, Christie și-a dat acordul pentru publicarea romanului Sleeping Murder, ultima enigmă a lui Miss Marple. Miss Marple insa nu este omorâtă la sfârșitul cărții, ea întorcându-se la viața normală din satul ei, St. Mary Mead.Christie a fost numită de către Guinness Book of World Records, printre alții — ca cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, împreună cu William Shakespeare. UNESCO consideră că ea este actualmente autorul individual tradus în cele mai multe limbi (cel puțin 56), fiind depășită doar de operele colective ale corporației Walt Disney Productions. Până în 2006, cărțile sale s-au vândut în două miliarde de exemplare, în întreaga lume. Christie a publicat 80 de romane și nuvele și 19 piese de teatru, traduse în peste 70 de limbi.
Parerea mea despre autor: Agatha Christie îşi merită cu desăvârşire titlul de " Regina a romanelor poliţiste" şi o demonsteaza cu fiecare roman. Romanele cu Poirot au devenit imediat favoritele mele.Modul în care Christie reuşeşte să te atragă este incredibil. Ideea de suspans şi de mister se regăseşte în fiecare pagină a romanelor sale.Felul în care Poirot reuşeşte să dezlege până şi cele mai întortochiate şi ciudate crime te las mut. Acum vreau sa citesc toate romanele cu el. Sper să reuşesc până la sfârşitul anului. :) 
 Carţi ale autoarei citite de mine :
  Ucigaşul ABC 
  Cu cărţile pe masă
  Misterul trenului albastru
  Cei cinci purceluşi
  13 la cină
  Crima din Orinet Express
  Cei cinci purceluşi
  Mâna ascunsă

  

Nota autorului : 10/10

 Cam asta a fost :) Sper că nu v-am plictisit prea rau. Mie sincer mi s-a părut foarte interesant.Multe lucruri nu le ştiam ( ruşine să îmi fie - fan al Agathei Christie şi să nu ştiu astea ?! ). Acum este rândul vostru să mă completaţi sau corectaţi. P.S: Stiu că sunt mai multe informaţii pe Wikipedia doar că am luat ce mi s-a părut mai interesant şi am adaptat cât de cât.Sper că vă place noua rubrică.Daca aveţi de asemenea sugestii pentru viitori autori care să apară în această rubrică, le puteţi exprima. :)
                                     SURSA

OH MY GOD !

21 mai 2012
  Nu pot să cred ! Deci, OMG! Doamne, doamne, doamne! Nu, nu am înebunit, încă.Dar nici mult nu mai ai. O să înebunesc de fericire eventual.Vreţi să stiţi de ce mai am un pic si înebunesc de extaz? Ei bineee... se pare că Rao pregăteşe o mega-ultra-giga (şi tot ce se poate) surpriză.Fără să o mai lungesc se pare că la Rao este în curs de apariţie, Şovaire al doilea volum din seria Lupii din Mercy Falls. Minunat nu ? Fani seriei pot deja să se pregătească. Deci eu nu mai am rabdare!!!!
 
În "Fior", Grace şi Sam s-au găsit. Acum, în "Şovăire", trebuie să lupte
ca să rămână împreună. Pentru Grace, asta înseamnă să-şi înfrunte
părinţii şi să păstreze un secret deosebit de periculos despre ea
însăşi. Pentru Sam înseamnă să se împace cu trecutul său ca vârcolac şi
să afle cum poate supravieţui pe viitor. Dar mai apare şi un lup nou, pe
nume Cole, al cărui trecut ar putea distruge întreaga haită. Iar Isabel,
care deja şi-a pierdut fratele, este atrasa oricum de Cole.
"Şovăire" ne vorbeşte despre ambele laturi ale iubirii, cea întunecată
şi cea luminoasă şi despre puterea oamenilor de a depăşi obstacole prin
forţa dragostei.
  

Rătăcitori în lumea cărţilor: Mega-Giveaway: 6 luni de..Rătăcire

Rătăcitori în lumea cărţilor: Mega-Giveaway: 6 luni de..Rătăcire..

Update: Stiu ca in postul de mai sus scrie ca acest concurs dureaza pana pe 14 mai dar s-a prelungit pana pe 30 asa ca mai aveti timp sa va inscrieti. :) Si inca ceva ! Cei care afla de concurs de aici as fi mai mult decat recunoscatoare daca ati specifica ca sunteti adusi de mine .:) Thanks!
  Nopate buna ! >:D< Ne auzim maine.. adica azi ! :))

Recenzie Sora lui Caroline de Sheila O'Flanagan

20 mai 2012
 Este una dintre carţiile pe care le-am citit în timpul concediului.

  • Descriere : 
Sora lui Caroline , un roman populat cu figuri feminine pline de viaţă şi pasiune, prezintă relaţia tensionată dintre două surori extrem de diferite ca înfăţişare şi temperament, ale căror destine se împletesc pe întreg parcursul romanului. Frumoasă, fermecătoare şi nonconformistă, Caroline întruchipează visul oricărui bărbat din Dublin, spre disperarea surorii sale mai mici, Tossa, pe care soarta n-a înzestrat-o cu acelaşi sex-appeal şi care se simte în permanentă eclipsată. Roata destinului se întoarce însă în favoarea Tossei care, datorită inteligenţei şi minţii sale organizate, reuşeşte să-şi facă o carieră de succes, în timp ce Caroline este silită să se casătorească la o vârsta fragedă din cauza unei sarcini neprevăzute şi să devină o mama de familie cu normă întreagă. Iar greşeala absurdă a Tossei, care într-un moment de vulnerabilitate îl sarută pe soţul lui Caroline, distrugând astfel căsnicia fragilă a acesteia, ameninţă să le dezbine definitiv pe cele două surori.



  • Părerea mea:
  Sora lui Caroline este o carte specifică lui Sheila O'Flanagan.După ce am citit Nunta lui Isobel care mi-a plăcut foarte mult, m-am decis ca trebuie să citesc şi Sora lui Caroline.Vă spun sincer că nu îmi pare rău că am citit-o. Este o carte plăcută, cu o lectură destul de uşoară. Deşi trebuie să recunosc că la un moment dat mă cam plictisisem de poveste.Dar asta s-a întâmplat numai în decurs de câteva pagini, unde acţiunea era plictisitoare.Apoi când totul a revenit la normal, mi-am recăpătat pofta de citit.

  • Ce mi-a plăcut:
 Mi-a plăcut ideea cărţii. De asemenea mi-a plăcut cum sunt concepute personajele.Au ceva atât de natural încât ai impresia că ele stau în faţa ta.Mi-a plăcut şi întorsătura pe care o ia povestea în favoarea Tossei.Cum totul pare să se aşeze în viaţa ei.

  • Ce nu mi-a plăcut:
 Nu mi-a plăcut cum Caroline se purta cu Tossa.Mi se părea atât de nedrept dar aşa era povestea şi dacă Caroline s-ar fi purtat altfel cu Tossa sau dacă Tossa ar fi arătat altfel, povestea nu ar mai fi fost aceiaşi.:)

  • Citat:
  " Uneori, i se părea că viaţa ei era un puzzle pe jumătate terminat, pe care îl lăsase deoparte câteva momente căt ieşise din cameră.Iar când se întoarse, observase că altcineva rearanjase piesele şi îl terminase, doar că imaginea era cu totul alta decât îşi închipuise ea. "
  • Nota: 8/10
Deci ideea e că merită să citiţi cartea, atunci când aveţi timp de ea. 

    Nou in biblioteca x4 şi .. La mulţi ani Dee.

    14 mai 2012
      Hehe,v-am spus eu că revin în forţă, nu? Ei bine, se pare că da! De când nu am mai postat am strâns nişte cărţii dintre care am citit câteva. Pentru că nu am postat la timp, am rămas restantă cu 3 recenzii pe care vreau neapărat să le scriu, plus o nouă rubrică pe care aveam de gând să o înfinţez înainte de "concediul" meu. Defapt dacă stau bine să mă gândesc am mai mult de o rubrică în minte.Sper doar că o să îmi găsesc un pic de timp săptămâna asta să postez pentru că miercuri dau teza la română iar joi am o activitate legată de voluntariat.Dar vă promit că până duminică găsiţi şi noua rubrică.
      Hmm.. m-am cam lungit cu vorba (tipic mie.. vă dau un sfat pentru viitor: nu mă obligaţi sa încep să vorbesc că după o să mă imploraţi să mă opresc). Acum:

    • Cu Bravo, Iubitul virtual de Kate Brian. 
    • Pentru totdeauna de Cathy Kelley 
    • Nu-s genul ăsta de fată de Catherine Alliott 
    • Vai, ce-am uitat ! de Caprice Crane
    • Rochia neagră de latex de Lauren Henderson 
      Cam atât.
     P.S : Mâine o să adaug şi poză pentru postul ăsta, doar că acum nu mai am baterie la aparat iar cu telefonul nu am nici o intenţie să fac .
     P.P.S: În caz că nu o să postez mâine sau miercuri e clar că ori învâţ ori mă pregătesc de activitate.

          Noapte bună ! Pupicei .

    Later edit : Nu pot să cred că am uitat! M-am ţinut tot postul să scriu asta dar am uitat. Bine că nu e trecut de 12 noaptea. Deci .. : La mulţi ani Dee! Am aflat şi eu că este ziua ta şi am ţinut morţiş să îţi urez numai bine . Să fii fericită, sănătoasă, să ai parte de tot ce îţi doreşti, să ne încânţi cu posturile tale minunate încă o grămadă de timp de acum înainte. Ador blogul tău si a lui Criss. Este unul dintre puţinele pe care le am la Favorite.

    Recenzie Fior de Maggie Stiefvater

    13 mai 2012
      Hai să încep prin a-mi cere scuze pentru pauza asta în care nu am scris.Doar că profesorii s-au cam pus pe noi şi am avut de învăţat dar acum sunt gata să reîncep lucrul. Am avut ca să zic aşa un mic concediu de studii, iar acum mă întorc la muncă. Noroc meu că îmi place meseria mea ! :)) Acum revenind.


    • Descriere :
     De mulţi ani Grace îi observa pe lupii din pădurile aflate în spatele casei ei. Un lup cu ochii galbeni  - lupul ei -  a reprezentat mereu o prezenţă fără de care nu mai putea să-şi închipuie viaţa. Între timp, Sam trăia două vieţi : iarna, în pădurea îngheţată, protejat de haită şi mereu în compania unei fete neînfricate, iar vara, puţine şi preţioase luni petrecute ca om... până când frigul îl făcea să se transforme la loc. Acum, Grace face cunoştinţă cu un băiat cu ochii galbeni, care i se pare atât de cunoscut, încât i se taie răsuflarea.Este lupul ei, el trebuie să fie. Dar, pe masură ce iarna se aproprie, Sam trebuie să se lupte ca să îşi păstreze forma umană sau să rişte să o piardă pe Grace, dar să se piardă şi pe sine... pentru totdeauna.


    • My opinion :
     WOW.. Ce pot să spun ?! A fost grozavă.Minunată.Superbă.Excelentă.Super-ultra-mega tare cartea. Citisem atâtea păreri şi atâtea recenzii în care era extrem de lăudată şi nu mai aveam răbdare sa văd dacă merită laudele. Conculzia? Le merită cu desăvârşire. Este o carte minunata, care trebuie neapărat citită.
     Am terminat-o atat de repede pentru că nu am putut să o las din mână Nu ştiu ce sa mai spun despre ea !

    • Ce mi-a plăcut :
     Tooot! Absolut tot.

    • Ce nu mi-a plăcut :
    Că am terminat-o prea repede. Mai vroiaaamm. :(( În rest nu cred că există ceva care să nu îmi fii plăcut.

    • Citate* :
    * Am pus "citate" nu "citat" pentru că aş putea să dau atâtea citate drăguţe de v-aş plictisi.*
     - “Pe măsură ce treceau orele, lumina după-amiezii împrumuta cărţilor de pe rafturi o aură palidă, galbenă şi încălzea hărtia şi cerneala de sub coperte, astfel că în aer plutea un miros de cuvinte necitite.” (asta cred că este citatul meu preferat!) 
     - “Eram o fantomă în pădure, tăcut, nemişcat, rece. Eram iarna întruchipată, vântul îngheţat sub forma fizică.”
     - “Lupul meu era un tip simpatic şi mă ţinea de mână. Puteam murii fericită.”
     - Inima mă durea în piept, sfâşiată între dorinţa ca ei să înceteze şi dorinţa ca ei să continue pentru totdeauna. M-am imaginat printre ei, în pădurea aurie, privindu-i cum îşi lasă capul pe spate şi urlă sub un cer de stele nesfârşite, dar nu m-am culcat până când nu a tăcut şi ultimul lup.”



    •   Nota cărţii : 10+ / 10