P.S:Te iubesc de Cecelia Ahern

18 ianuarie 2012
  Desi am terminat cartea imediat cum m-am apucat sa o citesc deabia acum mi-am facut timp sa ii fac recenzie.Cartea este superba,tipic stilului lu` Ahern(care te face sa plangi iar apoi iti aduce o portie de ras doar schimband pagina).Povestea este cu adevarat frumoasa.Cu siguranta  aceasta carte este printre favoritele mele.Si pot sa spun ca deja m-am indragostit de stilul Ceceliei,
  P.S:Te iubesc spune povestea lui Holly.Sotul sau ,Gerry, pe care il iubea enorm si cu care avea o casnicie frumoasa, a murit din cauza unei tumori.Holly e distrusa.Insa Gerry continua sa o ajute si dupa moarte lasandu-i cateva scrisori ,fiecare semnata cu P.S.:Te iubesc*de aici si titlul*.Holly isi incepe din nou viata cu ajutorul prietenilor,familiei si cu ajutorul scrisorilor de la Gerry.Dar ce va face cand nu va mai avea scrisori?Asta o sa va las sa aflati singuri.
 Am citit cartea pe nerasuflate*intr-un loc mai retras* deoarece aici plangeam,apoi radeam,iar plangeam si tot asa.Cred ca este prima carte la care am plans.:)).Apoi a urmat filmul,la care am vrut neaparat sa ma uit.Desi povestea este putin schimbata,esentialul este acolo.Desi nu imi place deloc cum arata Daniel in film.Eu mi-l imaginam cu totul altfel.

Citatul meu preferat:
"Pastreaza amintirile noastre minunate,dar nu-ti fie teama sa-ti faci altele noi...";x..

Nota cartii: 5/5+
                                                                                    Eve
                                                                   

Jocurile Foamei de Suzanne Collins

10 ianuarie 2012
Chiar nu stiu cum sa incep asa ca incerc cu ceva gen : A fost uimitoare.Desi mi-a trebuit ceva timp sa citesc primele 50 de pagini dupa pur si simplu nu am lasat cartea jos din mana.Am citit-o intr-o seara*desi trebuie sa recunosc ca am terminat-o pe la 2 jumatate p.m*. La un moment dat nu mai stiam nimic din jurul meu decat aventurile din carte.Mama ma tot striga iar eu nici macar nu o auzeam.Cand am terminat-o,mama era fericita dar cum imprumutasem de la bibloteca si volumul 2, nu a scapat :)).Aventurile din Jocurile Foamei cu siguranta nu se uita.Dupa ce am terminat-o pur si simplu ma gandeam numai la ea.As fi vorbit despre ea ore intregi dar cum nu aveam cui sa ii povestesc m-am gandit ca o recenzie aici e perfecta.
 Jocurile Foamei se intampla intr-un viitor postapocaliptic*imi place cum suna cuvantul:))*,in natiunea Panem,impartita in 13 districte.Cand cel de-al 13 este distrus din cauza unei revolte.Din cele 12 ramase,se aleg doi copii*un baiat si o fata* care s-a participe la Jocurile Foamei.Acolo,ei trebuie sa se omoare intre ei pana numai unu va ramane in viata.In districul 12 sunt alesi Katniss Everdeen si Peeta.Lasandu-si in urma familile,cei doi se pregatesc sa moara. 
 Mi-a placut cum Suzanne Collins impleteste cu gratie o poveste terifianta cu o frumoasa poveste de dragostea care prinde radacini in terenul in care se defasoara Jocurile Foamei.E uimitor cat de mult m-a captivat cartea si tocmai de aceea intra in top 5 carti.
Nota cartii : 5/5                                       Eve

Ucigasul ABC de Agatha Christie

08 ianuarie 2012
  Agatha Christie este cu adevarat regina romanelor politiste.La inceput te face sa crezi ca sti cine este criminalul,iar in utlima clipa vezi ca de fapt criminalul este o persoana la care nici nu te-ai fi gandit. Imi doream de ceva vreme sa citesc cartea.Iar cand in sfarsit am reusit sa pun mana pe ea,nu am mai lasat-o pana nu am ajuns la sfarsit.
  In aceasta carte , cunoscutul Hercule Poirot, primeste o scrisoare anonima ,semnata doar cu ABC.Poirot se simte provocat si simte ca ceva nu este in regula cu aceasta scrisoare. Dupa o vreme, Alice Ascher este omorata in magazinul ei din Andover.Singurul indiciu ramas este un ghid ABC.La scurt timp dupa acesta crima,Poirot primeste o a doua scrisoare.El trebuie sa opreasca crimele cat mai repede. Insa dupa prima victima al carui nume incepe cu prima litera din alfabet , urmeaza alte 25. Insa fiecare crima nerezolvata, il face pe criminal mai increzator iar in cele din urma , incepe sa comita greseli care il dau de gol.
  Cartea te tine in suspans de la inceput pana la sfarsit.Iar criminalul primns nu este intocmai cel vinovat.Dar mai multe nu va zic.Va las pe voi sa aflati asta cititnd cartea. 



Nota cartii : 5/5                                      Eve

Suflete Pereche de Cecelia Ahern

06 ianuarie 2012
Tocmai ce am terminat-o si pot sa zic ca este una dintre preferatele mele. Am citit-o pe nerasuflate.Desi mi s-a parut ciudat ca este formata din scrisori,e-mail-uri si biletele a inceput sa imi placa.
 Cartea spune povestea a doi cei mai buni prieteni,Rosie si Alex. Cand implineste varsta de 18 ani, Alex este nevoit sa se mute cu familia sa,lasandu-si prietena in urma. Cei doi pastreaza legatura dar nu au curajul sa isi spuna ce simt. Greseli, minciuni si uneori ghinionul ii face pe cei doi sa se casatoreasca cu persoane gresite. Ideea este foarte frumoasa desi ajunsesem intr-un punct in care mai aveam un pic si tipam la carte, pentru ca mi se parea totul prea ironic. Sa iti irosesti toata viata cu persoana gresita doar pentru ca iti este frica sa ii spui celui mai bun prieten ce simti cu adevarat mi se pare strigator la cer :)). Imi place mult cum scrie autoarea  desi este prima carte scrisa de ea pe care o citesc. Ador modul in care te face sa plangi si sa razi in aceiasi pagina.Desi se spune ca totul e bine cand se termina cu bine mi-ar fi placut mult sa fie totul bine de la inceput si sa nu se fi irosit peste 30 de ani fara nici un pic de rost. Sper sa fac rost in curand de cartea P.S:Te iubesc pe care mi-o doresc de ceva vreme buna. Iar acum ca am citit aceasta carte a autoarei , mi-o doresc cu mai multa ardoare.Pentru cei care inca nu au citit-o : Ar trebui neaparat sa o faceti! :)

Nota cartii : 5/5                                        Eve